0251 - 652 202 info@cognovi.nl

cognovi castricum

Huiswerkbegeleiding

Huiswerk, ook jouw zorg?
Wij willen voor onze kinderen alle kansen voor de toekomst. Een goede opleiding is daarvoor van groot belang. Een basisvoorwaarde voor succes op school is het vermogen om zelfstandig te werken.

Niet alle kinderen hebben thuis de gelegenheid om rustig hun huiswerk te maken. Daarnaast kunnen niet alle ouders hun kind optimaal begeleiden bij het huiswerk.

Huiswerkbegeleiding biedt dan hulp: het aanleren van studievaardigheden, leren plannen en overzicht houden, vragen beantwoorden en samen de schoolzaken bespreken met een kopje thee erbij.

Wat doet Cognovi?
Wij onderzoeken de sterke punten van de leerlingen en bekijken waarin zij zich kunnen verbeteren. Vanuit die kennis helpt Cognovi leerlingen om weer goed en gestructureerd aan het werk te gaan, met een persoonlijke aanpak op maat die voor hen werkt.

Hoe doen we dat?
De begeleiding bij Cognovi is erop gericht om onze leerlingen positieve ondersteuning te geven bij het aanleren van de juiste studievaardigheden (zoals leren leren, een samenvatting maken en het plannen van huiswerk) en het uitvoeren van de dagelijkse huiswerktaak. Bij Cognovi worden proefwerken en SO’s overhoord, huiswerkplanningen gemaakt en studievaardigheden aangeleerd. Na verloop van tijd blijken de meeste leerlingen hun huiswerktaken beter aan te kunnen. De focus van onze begeleiding wordt dan verlegd naar zelfstandigheid in het leerproces.

Naast het aanleren van studievaardigheden besteden we veel aandacht aan het zelfbeeld van onze leerlingen: wat waren je prestaties, hoe bereikte je die en hoe voel je je daar nu over?

 

 

 

Leerlingen

Kopjes thee and counting

Begeleiders

Jaar ervaring in educatie

Meer weten?

Locatie: Torenstraat 38a – 1901 EE Castricum

Telefoon: 0251-652202

Mobiel: 06-18391638

Email: info@cognovi.nl

Openingstijden: Ma-Do: 14:30 – 17:30 uur