Reacties

Ervaringen van ouders

"Onze zoon zat helemaal in het verzet als ik hem vroeg naar zijn huiswerk. Hij sloeg de deur dicht, letterlijk en figuurlijk. Cijfers zag ik nauwelijks meer en toen hij thuiskwam met zijn rapport schrok ik behoorlijk. Een kennis raadde mij aan om bij Cognovi te gaan praten. Ik vond het een hele opluchting om te horen dat onze zoon niet de enige was. Inmiddels zit hij alweer een maand bij Cognovi. Met zijn resultaten gaat het inmiddels beter, ik vind het vooral belangrijk dat de sfeer thuis stukken verbeterd is en het onderwerp "school" niet meer zo beladen is."

 

Ervaringen van leerlingen

1

2   "Ik heb zo’n hekel aan huiswerk maken! Ik kijk liever Netflix. Het ging op school best goed, totdat in februari de eerste onvoldoendes vielen. Een tijdje kon ik nog wat verbergen, maar bij de ouderavond hoorden mijn ouders alles. Einde zakgeld! Ik vind huiswerk maken nog steeds niet leuk, maar nu weet ik hoe ik het kan aanpakken en plannen."
"Wij hebben beide een drukke baan. Erg leuk, maar ook veel weg van huis. Eigenlijk dacht ik dat het met onze zoon wel aardig ging op school, totdat we naar de ouderspreekavond gingen. Het bleek dat hij cijfers achter had gehouden en hij stond er veel slechter voor dan we dachten. Ook wist hij vaak niet hoe hij de stof moest aanpakken. In onderling overleg hebben we toen besloten om hem aan te melden bij Cognovi. Hij wordt daar goed begeleid en hijzelf begint het nut van het goed plannen van zijn huiswerk steeds beter in te zien."   3
    "Ik haal de laatste tijd eigenlijk alleen maar goeie cijfers"
"Ik vind het een plezierig idee dat ons kind regelmatig leert werken, nu heeft hij die discipline van buitenaf nog even nodig, straks doet hij dat uit zichzelf hopen we."    
6   Kijk, ik heb zelfs al in mijn agenda genoteerd om voor dit weekend Geschiedenis nog een keer te doen. Als ik daar nou nog een 8 voor haal, dan sta ik gemiddeld een 7! Op mijn vorige rapport was het nog een 5."
"Het werd tijd om de  glijdende "cijferschaal" te stoppen en te keren, dat is gelukt, getuige een keurig overgangsrapport."   5
4   "Ik ga naar Cognovi. Wel even wennen in het begin. Nou, je leert wel wat plannen en organiseren is. In het begin kost dat behoorlijk wat tijd! Maar je wordt er steeds handiger in. The good news: mijn cijfers gaan omhoog en ik ga dit jaar zeker over. Thuis dus weer eens even informeren naar die nieuwe iPhone."
"Heel prettig om een goed contact met mw. de Groot te hebben, we waarderen haar aandacht voor onze dochter bijzonder."    
    "Ik heb nog nooit zoveel tijd aan mijn huiswerk besteed. Maar met de cijfers die ik nu haal vind ik dat niet erg. Ik ga ruim over."